">
0 votes

Amerikanac je pronašao iPhone 4 koji je godinu i pol dana ležao na dnu jezera, a nakon što ga je dva dana stavio u rižu, uspio ga je upaliti

\n

Kada je u ožujku prošle godine tijekom ribolova na zaleđenom jezeru Michaelu Guntrumu iz Pennsylvanije iPhone 4 ispao iz ruke i upao u rupu u ledu, on se pomirio s tim da više nikada neće koristiti ovaj telefon. No, godinu i pol kasnije šokirao se kada ga je nazvao Daniel Kalgren i rekao mu kako je pronašao njegov iPhone 4, a još se više šokirao kada je doznao da ovaj telefon i dalje radi. Jezero u koje je Guntrumu ispao telefon nedavno je isušeno, nakon čega je Kalgren s detektorom metala krenuo u potragu za potencijalno vrijednim stvarima koje su ljudima tijekom godina upale u njega, a među inim, u blatu je pronašao zakopan iPhone 4. \'Odnio sam telefona doma i stavio ga u rižu, čisto iz znatiželje da vidim hoće li i dalje raditi\', komentirao je za medije Kalgran te je, kada je shvatio da telefon zaista radi, kontaktirao njegovog vlasnika.

Guntrum je bio skeptičan kada je, godinu i pol nakon gubitka telefona dobio poziv od stranca koji mu je rekao kako je pronašao iPhone izgubljen u zamrznutom jezeru, no nakon što mu je Kalgren poslao sliku telefona i pitao ga izgleda li mu iPhone sa slike poznat, prepoznao je screensaver i svoju iPhone \'četvorku\'. Ipak, na Digital Trendsu napominju kako bi jedan od razloga zbog kojih je iPhone \'preživio\' toliko dugo na dnu mogla biti i zaštitna futrola OtterBox s kojom je telefon bio zaštićen. Iz Applea kažu kako su tijekom godina njihovi korisnici podijelili \'brojne nevjerojatne priče o preživljavaju iPhonea\', a ovo je samo još jedna od njih. Što se Guntruma tiče, on je i do sada bio veliki ljubitelj Applea te je kupovao samo njihove proizvode, a sigurno je kako će ih nastaviti kupovati i u budućnosti.  

iPhone 'preživio' 18 mjeseci na dnu jezera
732 pregledi 28 Nov, 2016

Please log in or register to Comment this Media.