">
0 votes

Zbog sumnje da je usmrtio Maru Jozić (58) iz Žepča u četvrtak je Slobodan Čerketa (62) iz Laktaša uhapšen i zadržan u službenim prostorijama.

\nUhapšenom se na teret stavljalo da je upravljajući kamionom volvo K69-T-649 na parkingu u Goliješnici u Žepču usmrtio nesretnu ženu. Ipak, kako smo saznali, Kantonalno Tužilaštvo ZDK nije zatražilo protvor za vozača.

Naime, on je nakon hapšenja izjavio da je Jozić bila s njim u kamionu, te da je na pomenutom parkingu izašla iz vozila, a da je on nastavio dalje voziti i da nije čuo bilo kakav udarac ili osjetio da je nekoga pregazio. Po nalogu Tužioca obavljena je obdukcija tijela stradale koja je pokazala da je smrt Mare Jozić nastupila usljed povreda zadobijenim gaženjem kamionom.


U četvrtak je u poslijepodevnim satima Policijska stanica Žepče obaviještena da se na parkingu u Goliješnici nalazi tijelo ženske osobe nakon čega su odmah izašli na teren. Prilikom uviđaja iskazana je sumnja da je žena pregažena kamionom. Operativnim radnjama na terenu lociran je kamion u mjestu Kosova kod Maglaja kojim je upravljao Slobodan Čerketa. On je nakon hapšenja vraćen na lice mjesta gdje je dao iskaz istražiteljima.

(N. Glibo/Faktor.ba)

Tužilaštvo ZDK nije zatražilo pritvor: Slobodan Čerketa nije znao da je pregazio ženu
4,154 pregledi 30 Jul, 2016

Please log in or register to Comment this Media.